Enquête in Oostenrijk: 61 procent wil grenshekken tegen migranten

Door: Reactie ZUERST!

Wenen. Ook in Oostenrijk wort de roep om een grensversteviging zoals in Hongarije luider. De Alpenrepubliek wordt al sinds maanden geteisterd door een nieuwe migrantenlawine, die de “vluchtelingen” – tsunami van 2015/16 allang in de schaduw stelt. Dat Brussel tot nu toe weigert, geld ter beschikking te stellen voor een grenshek tussen Bulgarije en Turkije stuit bij de Oostenrijkers algemeen op onbegrip.

Hier pleit een duidelijke meerderheid vóór gedegen grenshekken. Een enquête van het OGM voor het nieuwsblad “Blickwechsel” in opdracht van Servus TV heeft nu uitgewezen: 61 procent van een kleine 1000 ondervraagde Oostenrijkers pleit voor een versterkte bescherming van de buitengrens van de EU. Slechts 28 procent is daartegen.

Al naar gelang de partijvoorkeur worden de verschillen zichtbaar. Bij de drie grootste partijen is de meerderheid van de kiezers vóór: 92 procent van de FPÖ-stemmers, 72 procent van de ÖVP-stemmers en 53 procent van de SPÖ-stemmers spreken zich uit voor moeilijk te doorbreken hekken aan de buitengrenzen van de EU. Bij de stemmers op de Groenen is dat slechts 16 procent.

Het resultaat van de enquête is opmerkelijk, ook met het oog op se SPÖ-stemmers, want meerdere prominente Sociaaldemocraten hebben zich uitgesproken tégen een nieuw grenshek, aldus Donderdag nog de SPÖ-EU-afgevaardigde Theresa Muigg: “De ideeën van Kanselier Nehammer en Minister van Binnenlandse Zaken Karner over de bouw van een door de EU gefinancierd grenshek aan de Bulgaarse buitengrens zin hoogst twijfelachtig”, zo verklaarde zij. De OGM-enquête toont aan, dat zelfs binnen de SPÖ intussen sprake is van een minderheden-mening. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/29/umfrage-in-oesterreich-61-prozent-wollen-grenzzaeune-gegen-migranten/