“Hier is Reichelt!”: Trans-opvoeding in KDV-brochure

Door: Redactie PI.

Stel u voor, ubrengt uw dochter of kleindochter, laten wij haar hier Lena noemen, ’s morgens naar het KDV. Wanneer u haar weer ophaalt wil Lena niet langer Lena heten, maar ‘Linus’. Ze wil niet langer een meisje, maar een jongen zijn.

Denkt u, dat dit bedoeld is als een slechte mop? Dan kent u de brochure “Geslachtelijke veelzijdigheid in de kinder- en jongerenhulpverlening – inter* en trans* kinderen 0-6 jaar” https://paritaet-bw.de/leistungen-services/fachinformationen/geschlechtliche-vielfalt-der-kinder-und-jugendhilfe nog niet. Zij is een richtlijn van de Gelijkwaardige Welzijnsvereniging voor KDV-pedagogen. Deze vereniging wordt in beslissende mate gefinancierd van uw geld. En hij propageert een mensbeeld en een opvoeding, die wel uit een horrorfilm lijkt te stammen.

Hetero, homo, lesbisch, inter- of dwars nog daargelaten: Wat heeft het onderwerp seksualiteit in een KDV te zoeken? Het antwoord is voor ieder normaal denkend mens volstrekt duidelijk: Het heeft daar überhaupt niets te zoeken!

De Gelijkwaardige Welzijnsvereniging ziet dit anders. In de Brochure valt te lezen: “Inter* of trans* kinderen dwingend voor de keuze te stellen tussen óf meisjes- óf jongenstoilet, kwetst ze in hun waarde. Kinderen of jongeren te verbieden, om de door hen gekozen naam of het als passend beschouwde voornaamvoord te benutten, kwetst hun zelfbeschikking en hun recht op vrijwaring van discriminatie.”

Wie kent het niet: De kleine Moritz zegt ’s morgens in het KDV bij het schoenen uittrekken, dat hij nu wil worden aangesproken met ‘them’ of ‘they’. Maar in ernst, lieve opvoeders! Waag het niet, een kind met zijn echte naam aan te spreken. Of een jongen naar het jongenstoilet te sturen. Daarmee kwetst u de menselijke waardigheid!

Nog meer waanzinnige stellingen uit de brochure in de video van “Hier is Reichelt!”

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissller.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/02/achtung-reichelt-trans-erziehung-in-kita-broschuere/