Vanwege westerse wapenleveranties: Rusland kondigt dieper in de Oekraïne ingrijpende aanvallen aan

Door: Redactie “ZUERST!”

Moskou. Ook de EU-externe- en veiligheidscommissaris Borrell heeft nu de levering van gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne ter sprake gebracht. Tegelijkertijd willen de VS raketten met een reikwijdte tot 150 km aan Kiev leveren. Beide voornemens verhogen het risico, dat de oorlog in de Oekraïne naar Russisch territorium wordt verplaatst – en dat dit Rusland aanleiding geeft voor meer escalaties.

De reactie vanuit Moskou heeft niet op zich laten wachten. De Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Lawrow, zei voor de Staatstelevisie, dat de Russische strijdkrachten verder in de Oekraïne zouden moeten doordringen, teneinde de westerse wapens, voor zover mogelijk, af te houden van Russisch gebied.

“Als wij er nu naar streven, om de artillerie van de Oekraïense strijdkrachten dusdanig ver terug te dringen dat zij geen gevaar meer vormen voor onze territoria, is het noodzakelijk, ze des te verder te verdrijven van de territoria, die deel uitmaken van ons land, naarmate ze verder reikende wapens hebben”, aldus Lawrow.

De westerse wapenleveranties hebben niets veranderd aan de doelstellingen van een volledige inname van de regio’s Cherson, Donetsk, Luhansk en Saporodzje. (mü)

Door: Redactie “ZUERST!”
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://zuerst.de/2023/02/06/wegen-westlicher-waffenlieferungen-russland-kuendigt-tiefere-vorstoesse-in-die-ukraine-an/