Gelsenkirchen: Multiculti-tienerbende berooft jongeren

Door: MANFRED ROUHS.

Ze zijn 13 tot 15 jaar oud en sinds maanden begaan ze in Gelsenkirchen het ene zware misdrijf na het andere. Tot en met 6 februari 2023 zijn er bij de politie 117 zaken bekend. In het algemeen gaat het om roofovervallen op leeftijdsgenoten, van wie kledingstukken, elektrische apparatuur en contant geld wordt afgenomen en die daarnaast worden geslagen, bedreigd en geïntimideerd.

De jeugdige criminelen zijn hierbij zelfs gewapend. Eén keer maakten ze gebruik van een hamer. Dit bericht de “WAZ”. https://www.waz.de/staedte/gelsenkirchen/teenager-raeuber-polizei-nimmt-intensivtaeter-fest-15-id237563255.html

De rovers zijn net zo multicultureel , als half Gelsenkirchen het is. Eén van de hoofddaders, een 15 jaar oude Pool, is nu door de politie gearresteerd. Van de daden wordt in de media buiten de regio helemaal niet- en erbinnen slechts mondjesmaat gewag gemaakt. De gedeeltelijk Turkse, gedeeltelijk Arabische gedeeltelijk Oost-Europese afkomst van de jeugdbende wordt doodgezwegen.

Wat in Gelsenkirchen brede vormen heeft aangenomen, gebeurt op andere plekken met twee of drie deelnemende daders en slachtoffers en valt in geen enkele statistiek terug te vinden. Het “strippen” van jongere of even oude jongeren is voor sociaal gedeclasseerde migrantenkinderen een volkssport. De getroffenen weten zich vaak genoeg niet te verdedigen. Hen ontbreekt het aan samenhang en de in Duitse grote steden intussen blijkbaar noodzakelijk geworden vecht-ervaring.

De daden worden vaak gepleegd op klaarlichte dag, bijvoorbeeld meteen na scholtijd. Aanvallers en aangevallenen kennen elkaar dikwijls persoonlijk, met het gevolg, dat de slachtoffer uit angst voor represailles ervan afzien, naar de politie te gaan of ouders en schoolleiding op de hoogte te stellen.

Van een brede openlijke deelneming, die hen een steuntje in de rug zou kunnen geven, is geen sprake. Politiek en massamedia doen de daden af als “individuele gebeurtenissen”.

Door: MANFRED ROUHS.
vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/02/gelsenkirchen-multikulti-teenagerbande-raubt-jugendliche-aus/