Berlijnse vader dient aanklacht in tegen gendertaal op scholen: “Kinderen onder “enorme druk om zich aan te passen”

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Gender-willekeur en gender-waanzin zijn geen natuurwetten. Men kan zich ertegen verzetten – vooral, wanneer de slachtoffers van de waanzin er hulpeloos aan zijn overgeleverd. Een Berlijnse vader dient thans een aanklacht in tegen het ‘genderen’ op scholen. Er wordt “druk uitgeoefend op zijn kinderen” om zich aan te passen, leraren hebben zich gedragen als activisten, zo heeft hij geargumenteerd.
Met zijn spoedprocedure bij de administratieve Rechtbank in Berlijn wil de man een consequent genderverbod op Berlijnse scholen bewerkstelligen. “Gedurende de laatste twee tot drie jaar is het dramatisch toegenomen, ook op de scholen van mijn andere kinderen”, verklaarde de aanklager tegenover journalisten. Een dergelijke “ideologie” hoort niet in het onderwijs thuis.

Vooraf had de man zich volgens eigen zeggen herhaaldelijk tot de directie van het Berlijnse gymnasium gewend en zich onder andere beklaagd over een “enorme druk op de leerlingen, om zich aan te passen. Bovendien ging het ‘genderen’ in tegen de geldende spellingsregels.

De nu lopende rechtszaak wordt tevens ondersteund door de Vereniging Duitse Taal, beweert de aanklager. Diens bestuurslid Sabine Mertens heeft onlangs zelf een volksinitiatief in het leven geroepen tegen gender-rechtvaardige taal op scholen in Hamburg. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/02/20/berliner-vater-klagt-gegen-gendersprache-an-schulen-kinder-unter-enormem-anpassungsdruck/