Slechte invloed van Baerbock? Duitse ambassadrice verwisselt Hongarije met Nederland

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn/Boedapest. Duits minister van Buitenlandse Zaken Baerbock (de Groenen) laat niets onbeproefd, om de competentie van de Duitse buitenlandse politiek, waar het maar enigszins mogelijk is, af te breken – zoals bekend geeft ze zelf het slechtte voorbeeld. Vorig jaar zomer gaf ze opdracht, de eisen voor de diplomatieke dienst significant te verlagen, nadat vooral vrouwelijke kandidaten in het verleden steeds opnieuw zakten.

Intussen slaat Baerbocks eigen incompetentie al zwaar over op het diplomatieke personeel van de Bondsrepubliek. Een pijnlijk voorbeeld werd thans geleverd door de Duitse ambassadrice in Hongarije, Julia Gross. Zij verwisselde haar gastland met Nederland.

Op de agenda van de ambassadrice stond deze dagen een ontmoeting met de Hongaarse minister voor Regionale Ontwikkeling, Tibor Navracsics. “Coöperatie bij cultuur en opleiding is een steunpilaar van de Duits-Nederlandse betrekkingen”, twitterde de Duitse diplomate naar aanleiding van deze gelegenheid. De tweet werd door haar versierd met een emojï in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Maar het werd nog mooier: Kennelijk aangesproken op haar stommiteit, verklaarde de ambassadrice, dat ze “in het donker” getwitterd had, corrigeerde zichzelf – en twitterde nu de vlag van Tadzjikstan. Pas met de derde tweet beëindigde mevrouw Gross haar pijnlijke blunder: “Alle goede dingen bestaan uit drieën”, schreef ze nu dan maar. – onder gebruikmaking van de juiste Hongaarse kleuren.

Voor de door haar directe bazin Baerbock in deze dagen aangekondigde “feministische Buitenlandpolitiek” is dit nu niet bepaald een aanbeveling. (tw)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/02/24/baerbocks-schlechter-einfluss-deutsche-botschafterin-verwechselt-ungarn-mit-den-niederlanden/