Hoe ARD, ZDF & Co. manipuleren

Door: MANFRED ROUHS.

De medewerker van politiek-correcte mediale instituten doen beledigd, als ze worden geconfronteerd met het begrip “leugenpers”. Liegen is een bewuste gebeurtenis, die het bekend zijn met de waarheid vereist, alsmede een doordachte beslissing om in plaats daarvan onwaarheden te uiten. Iets dergelijks komt voor in het massa-mediale bedrijf, is evenwel niet de regel.

ARD, ZDF & Co. manipuleren over hun keuze van onderwerpen. Ze benoemen echter niet alleen bepaalde politici en partijen – in het bijzonder SPD, Groenen, CDU, CSU en FDP en dier woordvoerders – vaker dan andere, maar overladen ze tevens dikwijls met lofprijzingen, terwijl ze anderen – in het bijzonder de AfD en haar vertegenwoordigers – expliciet negatief neerzetten. Dit geschiedt blijkbaar systematisch en gepland, en het manipulatieve karakter van de eenzijdige berichtgeving kan niet alleen de toeschouwers niet ontgaan, maar moet tevens worden opgemerkt door diegenen, die de manipulatie bedrijven.

Dat is gemakkelijk te beweren, maar alleen in concrete cijfers te vatten als resultaat van een enorm arbeidsintensief werk. Aan Roland Schatz van het Zwitserse instituut “Media Teneur” danken wij een dergelijk werk: Hij heeft onlangs zijn actuele “Berichtgeving over de gesteldheid van de informatiekwaliteit in Duitsland” http://www.mediatenor.com/images/library/reports/Weissbuch_Vollversion.pdf gepubliceerd en geeft ons hiermee een aanwijzing over de groots opgezette manipulatie van de openbare mening in Duitsland door middel van de politiek-correcte media in handen. Zijn doelstelling is pretentieus en wordt door hem duidelijk geformuleerd:

“De door de staat bezoldigde media – vooral radio en televisie – moeten worden verplicht, niet te handelen als vervullingshulpjes van de uitvoerende macht.”

Evenwel is dit momenteel precies, wat ze zijn; een “tendensbedrijf”, zoals de studie uitwijst, die volks-pedagogische opdrachten teniet doet. ARD, ZDF, & Co. lopen hun wettelijke informatieverplichting mis, en aan Roland Schatz en Media Teneur hebben wij het onomstotelijke bewijs van deze misstap te danken.

Door: MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/03/wie-ard-zdf-co-manipulieren/