“Hier is Reichelt”: Vader van de doodgestoken Ann-Marie over de steekmoord van Brokstedt

Door: Redactie PI.

(Tekst overgenomen van “Hier is Reichelt”): Beste vrienden van “Hier is Reichelt”, Wij denken, dat wij thans één van de belangrijkste interviews in dit land laten zien. En wij hopen uit de grond van ons hart, dat de mensen, die beslissen over de Duitse migratiepolitiek, de woorden horen van Michael K.: Hij is de vader van de 17-jarige Ann-Marie, die op 25 januari in een regionale trein in Brokstedt met een mes werd neergestoken door een asielzoeker, die al zou worden uitgezet.

Michael zegt: “Voor ons is ons oude leven voorbij. Ons leven is kapot gemaakt. Er is geen sprake meer van individuele gevallen.. Er is een onbeschrijfelijk leed, dat nu overblijft voor de familie, voor de vrienden. Dit valt niet in woorden tot uiting te brengen. Ik dank, dat dit tot op heden niet in Berlijn is doorgedrongen.”

President Frank-Walter Steinmeier heeft een brief geschreven. Nancy Faeser? “Geen woord, geen kaartje. Niets.”

Bondskanselier Olaf Scholz heeft in een interview gezegd, dat het hem spijt “dat die lui om het leven zijn gekomen”. Michael K. is verbijsterd: Hij wist niet, dat ‘die lui’ Danny en Ann-Marie heetten. Dat is een klap in het gezicht voor alle familieleden. Dat hij het niet eens heeft over mensen, maar over lui. Dat tekent de hele Duitse regering, hoe zij zich tot nu toe in deze kwestie heeft gedragen.”

Hoe Michael K. en zijn vrouw hun dochter in herinnering houden, hoe het beeld is, dat zij in gedachten van haar hebben? “Haar aanstekelijke lachen. Dat is, wat ik het allermeeste mis. Als ze ’s morgens nog maar even de tijd had, zette ze luide muziek op, huppelde zingend door de kamers. Ze was altijd goed gehumeurd. Dat is voor mij het ergste: Als ik ’s morgens binnen kom en het is daar zo stil.”

Ann-Marie was het enige kind van Michael K. en zijn vrouw. “Ze wilde kinderen. Dat blijft ons als ouders ontzegd, dat wij de bruiloft van onze dochter kunnen meebeleven, dat wij kleinkinderen kunnen hebben.”

Door:: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/03/achtung-reichelt-vater-der-erstochenen-ann-marie-ueber-den-messer-mord-von-brokstedt/