Ierse Europese Afgevaardigde rekent af: “Criminele” Oekraïne-politiek van het Westen

Door: Redactie ZUERST!

Brussel. Ook in het Europees Parlement bevinden zich de Mainstream-partijen volledig op oorlogskoers. Tegengeluiden komen alleen van de zelfkanten van Links en Rechts. Bijvoorbeeld van de linkse Ierse afgevaardigde Michel “Mick” Wallace, die thans opnieuw de Oekraïne-politiek van de EU zwaar onderhanden genomen heeft. De Oorlogszuchtigheid is “crimineel” en tegen de belangen van de bevolking gericht, verklaarde hij deze dagen in het EU-parlement. De Europeanen zouden allang voor vrede zijn – Brussel zou echter alle onderhandelingen met Rusland afslaan.

In de Ierse media heeft de politicus en zakenman Wallace, die in het Europees Parlement tot de kleine linkse fractie GUE/NGL) behoort, met zijn uitlatingen reeds vaker opzien gebaar – nu heeft hij zich weer in het debat over de oorlog in de Oekraïne en de rol van de EU uitgelaten. “Het terugwinnen van de Krim verhoogt het risico op een nucleaire oorlog”, zo vreesde hij in zijn meest recente bijdrage aan het debat in het EU-Parlement. “De EU wordt onder leiding van de VS steeds verder meegezogen – maar niemand wil het grotere beeld in beschouwing nemen.”

Het is “volkomen duidelijk, dat de Oekraïne wordt opgeofferd voor de belangen van het Amerikaanse establishment”. De enigen, die ervan profiteren zijn, volgens Wallace, “wapenleveranciers en westerse ondernemingen, die de Oekraïne voor een spotprijs opkopen, nadat Zelenski haar in de verkoop heeft gedaan”. Het zou “crimineel” zijn, zoals het Westen met de situatie omgaat.

Wallace had nog onlangs opzien gebaard met een motie over de Nordstream-aanslag. “De aanslag op Nord Stream was een opzettelijke terreuraanslag op kritische Europese infrastructuur, en de EU wil nog steeds niet weten, wie het gedaan heeft”, zei hij begin Maart in het parlement. “Zijn wij thans zo onderworpen aan het VS-imperium, dat wij ze niet eens kunnen vragen, of ze het metterdaad hebben gedáán? Wat is er in Godsnaam met Europa gebeurd?”, vroeg Wallace zich af. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/10/irischer-europaabgeordneter-rechnet-ab-kriminelle-ukraine-politik-des-westens/