Moord op meisje in NRW: Vermiste Luise (12) is dood

Door: Redactie PI.

Het is welhaast onverdraaglijk, nog nooit was er in Duitsland sprake van zo’n stortvloed aan berichten over de gewelddadige dood van meisjes en vrouwen als in de afgelopen jaren. Wederom moeten wij berichten over de dood van een meisje.

Sind zaterdagavond werd de 12-jarige Luise uit Freudenberg in Noordrijn-Westfalen vermist. Het meisje was van een vriendin op weg naar huis, wat door een stuk bos voerde, verdwenen. De politie zocht met een uitgebreid cordon naar de vermiste.

Zondagmorgen vond men – in het kader van de opsporingsmaatregelen – het stoffelijk overschot van de 12-jarige in een tunnel, in de buurt van het voormalige treinstation Wildenburg, net aan de grens van Noordrijn-Westfalen https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/117715/5461535. Vandaag, op maandag, maakte de politie bekend, dat het gaat om een moorddelict https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/117715/5461804. Of het gaat om een seksueel gemotiveerde daad, moet de sectie nog uitwijzen.

Wat voor politie en media klaarblijkelijk het belangrijkste was, was, dat er geen speculaties zouden ontstaan, en a helemaal niet verbreid in de sociale media. Ten aanzien van de schrikbarende feiten van de laatste tijd is het echter misschien alleen maar menselijk om aan te nemen of er naar te gissen, hoe of waarom de 12-jarige Luise moest sterven. Wij houden u op de hoogte. (lsg)

Door Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/03/maedchenmord-in-nrw-vermisste-luise-12-ist-tot/