Na de deelstaatverkiezingen in Neder-Oostenrijk: FPÖ wil “gerechtigheid voor alle Corona-slachtoffers”

Door: Redactie ZUERST!

Linz. Na de deelstaatverkiezingen in Neder-Oostenrijk eind januari tekent zich een coöperatie af tussen ÖVP en FPÖ. De regerende ÖVP onder deelstaat-Hoofdvrouwe ( ongeveer hetzelfde als een Duitse deelstaat- minister-presidente) Johanna Mikl-Leitner had weliswaar met bijna tien procent ingeboet, maar bleef met meer dan 39 procent nog steeds de sterkste partij. Op een na sterkste FPÖ, die van 14,76 procent omhoog snelde naar 24,19 procent.

FPÖ-deelstaathoofd Udo Landbauer heeft hoe dan ook voor het opnemen van coalitie-onderhandelingen een centrale voorwaarde gesteld: hij wil gerechtigheid bewerkstelligen voor alle Corona-slachtoffers in Neder-Oostenrijk. De deelstaat, zo eist hij, dient alle Corona-boetes terug te betalen.
Met het oog op een mogelijke coöperatie tussen ÖVP en FPÖ benadrukte de FPÖ-topman: “Van doorgaan zoals tot nu toe kan en zal met de FPÖ geen sprake zijn.”

Over de belangrijke onderwerpen is bij de onderhandelingen nog niet eens gesproken. De moeizame fase van de besprekingen zit er dus nog aan te komen. Een kern-onderwerp is in elk geval de “onverdraaglijke Coronawaanzin”, aldus Landbauer. De schade door de Coronapolitiek dient weer te worden hersteld/vergoed. Dit betekent: Veelomvattende schadevergoeding aan alle slachtoffers van de Corona “pandemie”, dus de terugbetaling van alle Corona-boetes. Hierbij moet Neder-Oostenrijk voorop lopen, zo verklaarde Landbauer.

Hoe dan ook zal de FPÖ-topman zich aan zijn eigen verkiezingsbeloften moeten laten afmeten: Sinds de deelstaatsverkiezingen eind januari heeft hij herhaaldelijk verklaard, vast te houden aan zijn verkiezingsbeloften en Mikl-Leitner niet tot deelstaat-Hoofdvrouwe te verkiezen. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/15/nach-der-landtagswahl-in-niederoesterreich-fpoe-will-gerechtigkeit-fuer-alle-corona-opfer/