Meloni volledig op NAVO-koers: Solidariteit en wapens voor Kiev

Door: Redactie ZUERST!

Rome/Kiev. Anders dan haar coalitiepartners Silvio Berlusconi en Matteo Salvini volgt de nieuwe Italiaanse regeringsleidster Meloni in de Oekraïne-oorlog een strikt anti-Russische koers. Dit maakte ze nu, bij haar eerste solidariteitsbezoek in Kiev, opnieuw duidelijk. De regering-Zelenski heeft zij hierbij demonstratief verdere steun toegezegd.

“U kunt op Italië rekenen. Wij hebben vanaf het begin aan uw kant gestaan en zullen daar tot op het einde blijven staan. U heeft onze volledige steun. Wij zullen strijden voor u en voor uw vrijheid”, sprak ze.

Haar regering wil Kiev vooral steunen bij de luchtafweer en geleide raketten sturen. Bovendien verzekerde Meloni financiële- en civiele hulp. Ze bezocht meerdere plaatsen, waar Russische soldaten oorlogsmisdaden begaan zouden hebben.

Bij de Oekraïne-oorlog zou niemand mogen wegkijken. Het scenario van een nederlaag van het land betitelde Meloni, volledig op NAVO-koers, als “prelude” voor de invasie in andere Europese staten. Ze ging zelfs nog verder en insinueerde, dat de militaire activiteiten van de elitaire Russische Wagner-soldaten in Afrika een doelbewust inzetten van de ‘migratiewapens’ tegen Europa zouden zijn. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/17/meloni-voll-auf-nato-linie-solidaritaet-und-waffen-fuer-kiew/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.