Tsjechische Justitie: Vonnissen en talloze aanklachten tegen Rusland-sympathisanten

Door: Redactie ZUERST!

Praag. Ook in de Tsjechische Republiek is het openlijk vertegenwoordigen van pro-Russische standpunten strafbaar. En reeds is er sprake van de eerste slachtoffers. Bij elkaar hebben Tsechische rechtbanken tot nu toe negen personen veroordeeld op verdenking van “het goedkeuren” van de Russische invasie in de Oekraïne, de meesten tot boetes. Ook werd er een voorwaardelijke gevangenisstraf uitgesproken. Dit deelde de hoogste Officier van Justitie Igor Stríz mede tegenover het dagblad “Právo”.

Evenwel malen de molens van de Tsjechische Justitie dóór: naast de negen veroordeelde personen tot nu toe zijn verder 58 personen aangeklaagd vanwege “goedkeuring van de Russische agressie”, in 90 gevallen lopen er strafrechtelijke onderzoeken.

Ook het openlijk ondersteunen van de Russische president Poetin kan als strafbaar worden uitgelegd, liet de hoogste Officier van Justitie weten. En: ook het loochenen, ter discussie stellen, goedkeuren of rechtvaardigen van “volkerenmoord” natuurlijk alleen Rússische volkerenmoord) wordt in het buurland streng beoordeeld – met zes maanden tot drie jaar gevangenisstraf. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling:: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/20/tschechische-justiz-urteile-und-zahlreiche-anklagen-gegen-russland-sympathisanten/