Duitsland heft zichzelf op: Het eerste Arabische straatnaambordje in Düsseldorf

Door: Redactie ZUERST!

Süsseldorf. De Noordrijns-Westfaalse hoofdstad Düsseldorf wenst openheid naar de wereld te demonstreren – anderen zien er eerder een subtiele orkestratie van de uitwisseling van volkeren in. Want in Düsseldorf dienen er volgens de wens van de stadsbestuurders in de toekomst meer tweetalige straatnaambordjes te komen. Thans werd er één aangebracht in de Ellerstrasse, met een Arabische tekst, wat bij sommige personen bevreemding bewerkstelligt.

De maatregel gaat terug op een beslissing van de Düsseldorfse Raad voor de Integratie, die geruime tijd geleden heeft besloten, in elk van de tien stadsdistricten een straatnaam te laten vertalen in een andere taal èn in de betreffende schrifttekens.

Nu is het zo ver. De Duitse Omroep berichtte: “Düsseldorf heeft nu ook straatnaambordjes in het Arabisch. De deelstaat-hoofdstad van NRW geeft sinds gisteren de naam van de Ellerstrasse ook in Arabische letters weer: شارع إلَرْ.“ De omroep legt hierover ook meteen uit, dat “in en om de Ellerstrasse veel mensen wonen met Marokkaanse roots”.

Aiman A. Mayzek, voorzitter van het Centraal Orgaan voor Moslims in Duitsland triomfeerde op Twitter: “Voor het eerst een straatnaambordje in [Duitsland] in het Arabisch; meertalig zoals in vele landen op de wereld al de gewone gang van zaken is); Düsseldorf toont veelzijdigheid en bewijst geïmmigreerde Duitsers respect.”

Ook in Düsseldorf ondersteunt de CDU de subtiele vervreemding volledig. Pavle Madzirov CDU), die de “christen”democraten in het Integratieorgaan vertegenwoordigt, erkende het afgelopen jaar in de plannen “een goede zaak”, om de levensrealiteit van migranten op waarde te schatten, en tevens als een uitdrukking van een diverse stadssamenleving”. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/21/deutschland-schafft-sich-ab-erstes-arabisches-strassenschild-in-duesseldorf/