Geduld is op: Saksische klimaatplakkers moeten in de toekomst inzet van politie betalen

Door: Redactie ZUERST!

Dresden. De Saksische politie is de “klimaatplakkers” blijkbaar zat. Activisten, die zichzelf vastplakken op Saksische straten, moeten in het vervolg zelf de kosten betalen, die nodig zijn om ze weer van het asfalt los te maken. Hier heeft de Saksische deelstaat-politiepresident Jörg Kubiessa bij alle politieposten op aangedrongen.

In principe is dit weliswaar altijd al mogelijk geweest, maar tot nu toe zouden de dienstdoende posten het zelden hebben doorgezet.

Dat dient nu te veranderen: Het veelvoud aan acties van de “Laatste Generatie” en gebeurtenissen vanuit andere deelstaten met betrekking tot het gebruik van andere plakmiddelen hebben de politietop genoodzaakt, deze beslissing te nemen, deelde een woordvoerster van het Ministerie van Binnenlandse Zaken mede: “Wij gaan ervan uit, dat deze nu ook in praktijk wordt gebracht en dat aan klimaatplakkers ook vaker de kosten van het inzetten van de politie in rekening wordt gebracht”, aldus de woordvoerster.

In principe is het inzetten van de politie gratis – beslissend is het noodzakelijke uitoefenen van politiegeweld. Ook Saksen-Anhalt plant een bijdrage inde kosten door zogeheten klimaatplakkers. In Beieren wordt dit volgens de woordvoerster van het Ministerie reeds in praktijk gebracht. (tw)

Door: Redactie ZUERST.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/23/ende-der-geduld-saechsische-klimakleber-sollen-kuenftig-polizeieinsaetze-bezahlen/