Geen belang bij de realiteit: Gevestigde partijen wijzen verzoek van FPÖ om Corona-onderzoekscommissie af

Door: Redactie ZUERST!

Wenen. Het viel te verwachten: Behalve de FPÖ is geen van de overige partijen in het parlement in Oostenrijk geïnteresseerd in het wegwerken van het Corona-onrecht. Demonstratief eensgezind stemden ÖVP, SPÖ, Groenen en NEOS in de Handels-verordenings-commissie van de Nationale Raad thans tegen het voorstel van de FPÖ om een parlementaire onderzoekscommissie in te zetten, teneinde alle beslissingen tijdens de Corona-pandemie terug te draaien.

Maar: niet alleen de FPÖ ‘ers, maar tevens vele Oostenrijkse burgers beschouwen het wegwerken van Corona-beslissingen als absoluut noodzakelijk. Daarnaast gaat het niet alleen om weken- en maandenlange lockdowns, maar tevens om aangescherpte lockdowns voor ongevaccineerden, om schoolsluitingen en om miljarden bestrijkende uitgaven voor vaccinatiestoffen, testen en mondmaskers, alsook om de gebeurtenissen rondom de op het laatste ogenblik verordende vaccinatiedwang-wet.

“Zoveel dagen schoolsluiting als Oostenrijk heeft geen andere natie gehad, en met maatregelen als de mondmaskerplicht bij skiliften heeft men de mensen separaat willen zetten”, citeren Oostenrijkse media de FPÖ-afgevaardigde Dagmar Belakowitsch. Zij hebben er tevens kritiek op, dat bekritiseerders van de maatregelen met omvangrijke represailles zijn getreiterd- en dat ongevaccineerden op diverse manieren werden gediscrimineerd.

Het verzoek van de FPÖ om een onderzoekscommissie werd ondanks alle argumenten van de FPÖ ‘ers afgeblazen: De FPÖ zou geen belang hebben bij een serieus wegwerken van de Corona-pandemie, maar zou willen hameren “op het onderwerp politiek kapitaal”, zo was er in de parlementaire debatten te horen.
Dat zou een schot in eigen doel kunnen worden: Waarnemers houden het voor zeer waarschijnlijk, dat het afwijzen van de onderzoekscommissie de FPÖ al bij de volgende verkiezingen verdere stemmenwinst zal brengen. (mü)

Dor: Redactie ZUERST!
vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/03/27/kein-interesse-an-der-wahrheit-etablierte-lehnen-fpoe-antrag-auf-corona-untersuchungsausschuss-ab/