Eerste procesronde is voor Trump: “Mijn enige misdaad is het verdedigen van ons land”

Door: Redactie ZUERST!

Los Angeles. De eerste ronde van zijn proces kon de voormalige Amerikaanse president verrassend snel voor zich beslissen: De misleidende aanklacht van de porno-actrice Stormy Daniels die Trump had beschuldigd, haar vanwege een affaire onder druk te hebben gezet werd Dinsdag door een Beroepsrechtbank in Los Angeles afgewezen. Nu moet zij Trump een kleine 122.000 dollar aan gerechtskosten vergoeden.

Na de retourvlucht naar Florida rekende Trump ten overstaan van uitgenodigde gasten en fans af met Justitie, die hij uitmaakte voor corrupt en gemanipuleerd door de Democraten. “De enige misdaad die ik heb begaan, is de onvervaarde verdediging van ons land tegen diegenen, die het willen vernietigen”, verklaarde hij, en bezwoer het beeld van een Amerika, “dat zowat naar de Hel gaat”.

De aanklacht tegen hem zou “belachelijk” zijn, in de kern van de zaak onhoudbaar, en exemplarisch zijn voor een “wetteloos geworden justitieel systeem”, volgens welk “links-radicale gekken onze verkiezingen met behulp van justitiële autoriteiten willen beïnvloeden”. Niemand zou dit mogen accepteren.

Thans eiste Trump enerzijds aanklachten tegen zijn vervolgers en Beschuldigde de Democraten: Ze kunnen ons via de stembus niet verslaan, daarom willen ze ons met de wetgeving verslaan.” Dat er überhaupt een onderzoek tegen hem loopt, noemde Trump een “belediging van ons land”. “Ik had nooit gedacht, dat zoiets in Amerika zou kunnen gebeuren.” (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/04/06/erste-prozessrunde-geht-an-trump-mein-einziges-verbrechen-ist-die-verteidigung-unseres-landes/