Pure haat: Saksische Minister van Binnenlandse Zaken vergelijkt AfD met “kanker”

Door: Redactie ZUERST!

Dresden.De Saksische minister van Binnenlandse Zaken, Armin Schuster, legde thans een twijfelachtige discussiecultuur aan de dag in de omgang met de AfD. Hij betitelde de grootste oppositiepartij in de deelstaat als “misdadigers”. De partij zou “contacten” hebben in het rechts-extremistische milieu, wat “als kanker” door het “hele land” zou worden verstrooid en Saksen zou schaden, zei hij op een manifestatie van het CDU-streekverbond Meissen.

Weliswaar zou ook het links-extremisme een probleem zijn, aldus Schuster. Evenwel beperkt zich dit grotendeels tot de stad Leipzig.

In de afgelopen maand had het Saksische Ministerie van Binnenlandse Zaken de criminaliteitsstatistieken van het jaar 2022 gepubliceerd. Volgens deze lag het aantal links-extremistische gewelddadigheden duidelijk boven die uit her rechts-extremistische gebied. Bina de helft, namelijk 48,3 procent van alle politiek gemotiveerde gewelddadige misdrijven vielen binnen het gebied van het fenomeen “links”. Daarentegen werden slechts 21,99 procent aan het rechtse spectrum toegeschreven.

De Saksische AfD-fractie heeft weinig begrip voor de uitvallen van Schuster. Wie zijn politieke tegenstanders uitscheldt voor “misdadigers”, plaatst zich buiten “het grondvlak van de vrije democratische basis-ordening”, schreef de partij op Twitter. Bij de laatste deelstaatverkiezingen in Saksen in 2019 kwam de AfD aldaar op een sensationele uitslag van 27,5 procent en is hiermee de op één na sterkste fractie na de regerende CDU. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/04/12/blanker-hass-saechsischer-innenminister-vergleicht-afd-mit-krebs/