Strijd tegen de immigratie: Britse regering wil bankrekeningen van illegalen controleren

Door: Redactie ZUERST!

Londen. In de strijd tegen de illegale immigratie laat de nieuwe Britse regering onder Minister-President Sunak niets onbeproefd. Nu heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd, bankcontroles door te voeren bij rekeningen van personen, die er van worden verdacht, illegaal in het Verenigd Koninkrijk te verblijven.

Doel van de maatregel is, de toegang tot de financiële dienstverlening voor niet-regulaire migranten te bemoeilijken. Het identificeren van de girorekening van een niet volgens de regels binnengekomen persoon kan ook “bewijzen voor zwartwerken opleveren en erbij helpen, die aan het licht te brengen en uit te roeien”, verklaarde het ministerie van Binnenlandse Zaken voorts.

De maatregel werd reeds ingevoerd in 2018, maar enkele maanden later weer uitgesteld in verband met een schandaal.

“De toegang tot belangrijke bankdienstverleningen, girorekeningen inbegrepen, is vn beslissende betekenis, teneinde diegenen, die zich hier onrechtmatig ophouden, te helpen, voet aan de grond te krijgen in de Britse samenleving”, benadrukte minister van Immigratie Robert Jenrick, en kondigde strenge veiligheidsstandaarden aan, opdat er geen onschuldigen door de maatregel zouden worden getroffen.

Amnesty heeft de stap veroordeeld en er voor gewaarschuwd, dat mensen “met goede aanspraken en zelfs rechten” op een verblijf in het Verenigd Koninkrijk door deze maatregel worden verhinderd, bankzaken te bedrijven. (mü)

Door: Redactie ZUERST.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/04/14/kampf-gegen-zuwanderung-britische-regierung-will-bankkonten-von-illegalen-ueberpruefen/