Succesvolle muiterij in Rostock: Het eten smaakt de asielzoekers niet

Door: MANFRED ROUHS.

Grootscheepse inzet voor de politie in Rostock: Twaalf dienstauto’s haastten zich zondag naar het asielzoekerscentrum in het stadsdeel Schmarl. Blijkbaar smaakte een groot aantal asielzoekers het eten niet. Ze namen hun toevlucht tot verzet.

“Een ongeveer 40-koppige groep personen kwam in verzet tegen de verzorging en onderkomens-modaliteiten in het algemeen”, citeert de BILD-krant https://www.bild.de/regional/mecklenburg-vorpommern/mecklenburg-vorpommern-news/polizei-in-asylbewerberheim-meuterei-wegen-des-essens-83573474.bild.html de politie-patrouilleleider Sebastian Haacker. “Dit werd te kennen gegeven door middel van als bedreigend ervaren protestgedrag tegenover de ter plaatse verantwoordelijken”.

Een deel van de ontevreden gasten zette zijn bordenkeurig netjes op de grond anderen smeten naar verluid met het eten. Ze hadden deze keer – anders dan bij een vorig protest waarbij Afghanen de verdenking uitten, dat ze varkensvlees voorgezet hadden gekregen – geen kritiek op de minachting van religieuze gewoonten, waartoe bij rijst, groenten en Couscous welbeschouwd geen aanleiding bestond, maar wel op het gebrek aan verscheidenheid van de spijzen. Ze zouden onder andere aardappelen en vlees hebben geëist.

Sociaal senator Steffen Bockhahn (De Linksen, 44 jaar oud) toonde begrip en haastte zich naar de plaats van het gebeuren. Hij verordende, dat de keuken onverwijld het gewenste eten diende te leveren en opnieuw klaar te maken. Ook werd bovendien vers fruit ingekocht, en allen waren tevreden.

Via de sociale netwerken ging al snel rond, hoe men met het Duitse personeel dient om te gaan, als de verzorging niet naar wens plaatsvindt. De sociale senator van Rostock leert onze op asiel beluste gasten: Rotzooi trappen helpt.

Vervolg niet uitgesloten.

Door: MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/04/erfolgreiche-meuterei-in-rostock-asylbewerbern-schmeckt-das-essen-nicht/