5.000 jaar geleden was Antarctica vrij van ijs

Door: MANFRED ROUHS.

Zoals bekend was het weer vroeger beter, dan tegenwoordig. Tenminste voor zover wij ons herinneren. Want voor zover wij ons herinneren staat de wereld, zoals wij hem hebben meegemaakt, in een lieftallig licht. Wij herinneren ons nog de gegrilde worst en de 100-liter-bierton bij het feest in de wereld, zoals wij hem hebben meegemaakt, in een lieftallig licht. Wij herinneren ons nog de gegrilde worst en de 100-liter-bierton bij het feest in de loods en de goede stemming van iedereen, die daar toen bij aanwezig was. De kater van de volgende morgen hebben wij met succes verdrongen.


Klimaatnotities daarentegen zijn niet gemanipuleerd door het ingekleurde collectieve geheugen van de mensen. Ze worden sinds het jaar 1700 in Midden-Europa op papier genoteerd. Uit de tijd daarvóór zijn overgeleverde bronnen van verschillende soort beschikbaar, die door de bank genomen objectieve klimaatverklaringen toelaten.

Zo weten wij tamelijk zeker, dat in Westelijk Antarctica 90 miljoen jaar geleden een gematigd, moerasachtig Regenwoud bloeide. Door de miljoenen jaren heen was het dan eens koud en dan eens warm, zonder dat de mensheid een objectieve kans werd vergund om deze klimaat veranderingen op welke manier dan ook te beïnvloeden.

Nog maar 5000 jaar geleden was Antarctica vrij van ijs. Dat is in deze dagen officieel bekendgemaakt https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/antarktis-zu-lebzeiten-der-menschheit-mindestens-einmal-teilweise-eisfrei-a4235080.html door Prof. Irina Rogozina van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU). Ook in de Alpen was er van sneeuw noch ijs sprake. “In die tijd waren de zomers in veel delen van de wereld warmer dan nu”, zo legt zij haar onderzoeksresultaten uit. Zij en haar onderzoekers hebben Nunatak bezocht en daar proeven genomen m. b. t. de klimaatontwikkeling. Nunatak is een verzameling bergen, die uit het ijs oprijzen.

Onze voorouders lijken 5.000 jaar geleden de toenmalige, niet door mensen veroorzaakte Opwarming Van De Aarde zeer goed te hebben doorstaan. Ze werden talrijker en hun vestigingsgebieden breidden zich uit.

Altijd al vreesden de mensen klimaatveranderingen. Ze riepen Sjamanen aan en volgden hun rituelen, als de hemel donkerder werd, of de regen uitbleef. In de serie “Europese Hogeschoolgeschriften” is hierover in 2008 een proefschrift verschenen onder de titel: “Weer-tovenarij en Sjamanisme https://www.peterlang.com/document/1104827”. De verhandeling bewijst, hoe sterk de invloed en de autoriteit van deze tovenaars en Sjamanen op de mensen van hun tijd was.
Deze tovenaars en Sjamanen waren de Robert Habecks en Greta Thunbergs van hun tijd. En het bewijst een hoge mate aan continuïteit in het gedrag van de mensheid, dat de weer-tovenarij – thans niet langer gesteund door de Goden, maar op niet te controleren religie-achtige “wetenschappelijke inzichten”- niets van zijn fascinatie en inwerkingsmacht over de mensen heeft verloren.

Door: MANFRED EROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/04/vor-5-000-jahren-war-die-antarktis-eisfrei/