Egyptoloog spreekt geschiedvervalsing van Netflix tegen: “Cleopatra was Griekse en blond”

Door: Redactie ZUERST!

Los Gatos/Californië. Sinds de opkomst van de zwarte relsekte “Black Lives Matter”, enige jaren geleden, wordt steeds vaker de geschiedenis vervalst – natuurlijk ten gunste van de zwarten. ook worden bijvoorbeeld in filmremakes van historische gebeurtenissen zwarten getoond, waar dit eenvoudigweg onjuist is. Belangrijke persoonlijkheden in de geschiedenis dienen aldus achteraf – en politiek-correct – ten onrechte neergezet te worden als zwarten.

Nu heeft streaming-presentator “Netflix” weer toegeslagen. Die is zonder meer berucht om zijn ideologische agenda en zet in zijn producties steeds opnieuw historische of mythische figuren uit de Europese geschiedenis ver van de realiteit neer als zwart of bruin. Zo dienen Afrikanen en Aziaten valselijk te worden voorgesteld als belangrijke bestanddelen van de Europese geschiedenis – wat ze vele duizenden jaren lang niet geweest zijn.
Thans is de Egyptische Ptolemaïsche koningin Cleopatra er door getroffen. Voor haar valselijke voorstelling als Zwarte kruipt Jada Pinkett Smith, de donker gepigmenteerde echtgenote van de acteur Will Smith, in de hoofdrol.

Prompt meldde zich een historisch-onderbouwde tegenspraak: De Egyptoloog Dr. Zahi Hawass, tussen 2002 en 2011 staatssecretaris van het Egyptisch Oudhedenbeheer, stelde duidelijk: “Dat is volkomen fout. Cleopatra was een Griekse. Zij was blond, niet zwart.” Hawass voegt er aan toe, dat de trend om de Egyptische geschiedenis te vervalsen, aan het toenemen is. Een belangrijke rol hebben hierbij de afro-Amerikanen gespeeld, die beweren, dat de Egyptische beschaving een zwarte oorsprong heeft. Ook dit wordt door de Egyptoloog beslist ontkend. “De zwarte beschaving heeft geen raakvlakken met de Egyptische beschaving”, benadrukt hij.

Cleopatra was de laatste Egyptische heerseres en stamde af van de Griekse Ptolemaii- dynastie. Ptolemaios I was een Veldheer van Aleander de Grote, die na diens dood (323 v. Chr.) in Egypte de macht overnam. Zijn dynastie, waaruit Cleopatra stamde, regeerde 300 jaar lang, totdat Egypte een Romeinse provincie werd. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/04/21/aegyptologe-widerspricht-netflix-geschichtsfaelschung-kleopatra-war-griechin-und-blond/