Misdaadstatistiek: Buitenlanders en moord en doodslag

Door: MANRED ROUHS

onge mannen begaan vaker strafbare feiten dan vrouwen van welke leeftijd dan ook. Buitenlanders zijn in de misdaadstatistiek ten opzichte van Duitsers sinds jaar en dag oververtegenwoordigd. De “Welt” zet achter de betaalmuur https://www.welt.de/politik/deutschland/plus244938556/Kriminalstatistik-Junge-Maenner-besonders-oft-tatverdaechtig-Das-greift-viel-zu-kurz.html de achtergrond van dit fenomeen uiteen. Het resultaat kan de pleitbezorgers van de politiek der open grenzen wel eens minder bevallen.

Vooral bij kapitale misdrijven is het aandeel van buitenlanders in Duitsland hoog. Moord en doodslag staan voor 36 procent op het conto van niet-Duitsers – en hierbij worden ingeburgerde daders nog niet eens in aanmerking genomen Bij het toebrengen van van zwaar en gevaarlijk lichamelijk letsel ligt hun officiële aandeel zelfs op 38 procent.

De daders zijn in deze gevallen volwassenen. Buitenlandse kinderen en jongeren begaan andere strafbare feiten: Diefstal, het relatief bescheiden toebrengen van lichamelijk letsel, het toebrengen van materiële schade en het ingaan tegen de wet op verdovende middelen.

Zelden gaat het bij de daders om buitenlandse toeristen of om boevenbendes, wier leden in het buitenland wonen en alleen naar Duitsland reizen met het doel hier bijvoorbeeld in te breken in huizen en appartementen en ze te plunderen.

Nee, de daders wonen in Duitsland, zonder Duitsers te zijn. En met de politiek-correcte aanwijzing, dat het probleem min of meer geheel ligt bij jonge mannen, afgezien van andere factoren, is de misdaadstatistiek niet verklaard. De “Welt” zet hierover uiteen:

“Naast deze twee biologische factoren – leeftijd en kunne – noemen criminologen wat betreft de al jaren bestaande bijzonderheid van buitenlanders in de misdaadstatistiek vooral sociale verschillen: namelijk, dat ze voor een groot deel behoren tot de lagere opleidingsniveaus, vaker werkloos zijn en eerder woonachtig in de grote steden. Dit zijn allemaal kenmerken, die statistisch gezien de neiging tot het plegen van delicten verhogen.”

De Duitse politiek trekt niet slechts, maar vooral in de grote steden een multicultureel en multi-crimineel probleem aan, dat ons allen nog zal kunnen leren, er voor te vrezen. Het zou niet serieus te nemen zijn, om de politieke discussie rond dit aspect van misdaadbestrijding zonder verband met het immigratiedebat.

Immigratie in de sociale systemen doet de criminaliteit ontploffen. Wie haar stimuleert, die bevordert, wat Helmut Schmidt al in 19881 aan zag komen: “Wij kunnen niet nog meer buitenlanders opnemen, dat wordt moord en doodslag.”

Door: MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/04/kriminalstatistik-auslaender-und-mord-und-totschlag/