“Hier is Reichelt!”: Politiek geweld in naam van het klimaat

Door: Redactie PI.

Eén van de meest schokkende video’s, die wij in lange tijd hebben gezien, heeft “Hier is Reichelt”-verslaggever Julius Böhm deze week opgenomen in Berlijn bij de zogeheten klimaat-protesten van de Laatste Generatie.

Activisten blokkeren een ziekenauto in functie op de A100 in Berlijn. 90 minuten lang komt deze ambulance niet van zijn plaats en moet, ondanks blauw licht, zijn inzet afbreken.

Er zijn regels, waaraan zelfs de verschrikkelijkste krijgsheren en tirannen zich hebben gehouden. Op het Rode Kruis wordt niet geschoten. Maakt niet uit, waarvoor men staat, waarvoor men vecht, hoe fanatiek men ergens aan gelooft – de zorg voor gewonden wordt niet aangetast.

Blauw Licht heeft altijd voorrang. Slechts Barbaren zouden zich hieraan niet houden. De meer-tonige sirene van de redder is in onze samenleving eigenlijk de klank van de eenheid. Wie hem hoort, helpt – al is het alleen maar is, door plaats te maken.

Deze gevaarlijke gekken van de Laatste Generatie staan heel bewust op tegen deze eenheid van onze onze civilisatie, onze beschaving. De reden daarvoor is simpel: Ze denken, dat hun doelstellingen belangrijker zijn, dan één enkel leven.

Ze zijn bereid, om de dood van een mens op de koop roe te nemen, aangezien ze bezeten zijn van de gedachte, hierdoor meer mensen te redden. Ze maken van zichzelf heersers over leven en dood.

(Tekst overgenomen van “Hier is Reichelt”)

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/04/achtung-reichelt-politische-gewalt-im-namen-des-klimas/