‘Verkeerslicht’-coalitie zet Duitse politie voor aap: In de toekomst kwitanties voor het controleren van migranten

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. De Duitse Buitenlander-politiek zit vol absurditeiten, waar men in het buitenland alleen maar om kan lachen. Nu zorgt de door de ‘Verkeerslicht’-coalitie geplande wijziging van de rijkspolitie-wet weer voor het zoveelste hersenspinsel: Als Duitse politiemensen in de toekomst migranten controleren, teneinde illegale intredes te verhinderen, moeten ze vervolgens “controle-kwitanties” verstrekken.

Gecontroleerde personen dienen volgens het wetsvoorstel “desgevraagd onverwijld een bewijsbriefje te ontvangen betreffende de maatregel en de reden hiervan”. M. a. w. moeten de ambtenaren de vermoedelijke verdachte deze kwitantie zelfs uitdrukkelijk aanbieden.

Bij de Duitse politievakbond heerst ontzetting. Voorzitter Heiko Teggatz heeft verklaard: “Een preventieve wet, die voor de in Duitsland wonende mensen gevaren dient te bezweren, verwordt nu tot een wettelijk gemanifesteerde algemene verdachtmaking van diegenen, die ons allemaal dienen te beschermen. Onze Duitse politieagenten dus.

De politie-vakbondsman maakt een lang verhaal kort: “Hier laat de verkeerslicht-regering in één van de grootste migratie-crises zien, wat zij metterdaad over heeft voor de Binnenlandse Veiligheid: Nul komma nul!” (tw)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/05/01/ampel-macht-die-bundespolizei-zum-hanswurst-kuenftig-quittungen-fuer-migranten-kontrollen/