Messteek-cultuur: Berhan S. was vrij ondanks poging tot moord

Door: MANRED ROUHS.

Er moet in Berlijn het een en ander gebeuren, eer de openbaarheid met bedusdheid reageert op een steekpartij. Dat gaat pas goed op voor het multiculturele district Neukölln, van welke de oriëntaalse messteekcultuur al sinds vele jaren bezit genomen heeft. Aldaar is zowat elke zeven minuten een politieoptreden geboden – laatst waren het er iets van200 per dag, dus 72.500 per jaar. Deze cijfers werden het afgelopen jaar door het “Berlijns Dagblad” gepubliceerd. https://www.berliner-zeitung.de/news/kriminalitaet-berlin-alle-sieben-minuten-polizeieinsatz-in-neukoelln-li.272668

Maar een wandaad, zoals de 38-jarige Berhan S op 3 mei 2023 op klaarlichte dag beging in Berlin-Neukölln, is zelfs voor de verhoudingen van dit horror-district buitengewoon. De misdadiger klom, gewapend met een mes over de schutting van een Evangelische school en stak meerdere keren in op hals en bovenlichaam van twee meisjes, zeven en acht jaar jong. Eén van zijn slachtoffers raakte daardoor levensgevaarlijk gewond. 30 Mensen keken toe bij de daad. De aanvaller werd door de politie gearresteerd.

Een kennelijk volkomen zinloze daad. Dader en slachtoffers kenden elkaar niet.

Nu komt aan het licht, dat Berhan S Al eens met het mes toegestoken heeft, maar door de Berlijnse Justitie weer op vrie voeten is gesteld In Augustus 2009 heeft hij waarschijnlijk op zijn toen 24-jarige vriendin ingestoken en haar ernstig verwond.Een spoedoperatie in het ziekenhuis redde haar het leven. Desondanks heeft zij Berhan S. niet belast. Het was haar moeder, die de politie inlichtte en destijds duidelijk maakte: “kan alleen hij het maar zijn geweest. Hij slaat haar al sinds acht jaar, sluit haar in huis op en heeft haar verboden, om aangifte te doen.” Aldus bericht de “Bild” krant https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/maedchen-in-berlin-niedergestochen-messer-angreifer-polizeibekannt-83798430.bild.html.

In 2009 zag de Berlijnse justitie af van een aanklacht tegen Berhan S. In 2023 sust de onderwijs-administratie de zaak met de gebruikelijke parolen: Het is allemaal een “absoluut individueel geval en een tragedie”. De scholen in Neukölln zijn er echter zeker van dat “een kans op herhaling nooit kan worden uitgesloten.”Dit bericht het B. D.” https://www.bz-berlin.de/berlin/neukoelln/nach-messerattacke-in-schule-maedchen-ausser-lebensgefahr
.

De dader zit thans in de psychiatrische afdeling van de regelhandhaving. Hij is meerdere keren veroordeeld wegens het toebrengen van lichamelijk letsel, drugsdelicten, eigendomsbeschadiging en zwartrijden. Een woordvoerder van Justitie zegt, dat er bij hem sprake zou kunnen zijn van “aanknopingspunten voor een mogelijk door verdovende middelen veroorzaakte psychische kwaal”. Een al te zware straf staat hem dus nauwelijks te wachten.

Door: MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/05/messerkultur-berhan-s-war-frei-trotz-mordversuchs/