Frankrijk heeft kritiek op Meloni vanwege onsuccesvolle immigratiepolitiek: “Daarvoor werd ze gekozen!”

Door: Redactie ZUERST!

Parijs/Rome. Sinds meer dan een half jaar is de rechtse Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni nu in functie. Haar hoofdonderwerp in de verkiezingsstrijd was de aanhoudende migrantenstroom, waar Italië door wordt bezocht. Maar juist bij dit onderwerp valt de balans na een half jaar regeren – waarbij Meloni, tezamen met haar coalitiepartners kan steunen op een comfortabele meerderheid – uitermate schamel uit. Integendeel nemen de asielzoekersaantallen zelfs nog toe.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Darmanin, heeft Meloni derhalve thans onbekwaamheid verweten in de migratiepolitiek. In een interview van de Franse radiozender RMC bracht ook hij in herinnering dat Meloni werd gekozen om de “problemen met de immigratie” op te lossen. “Eerst laat ze zich kiezen, en vervolgens ziet men, dat de immigratie hier enigszins ophoudt maar zelfs nog meer wordt”, zei hij letterlijk.

De regering-Meloni reageerde verontwaardigd. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Taiani cancelde zijn voorgenomen reis naar Parijs. De uitlatingen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken zijn “onacceptabel”, de beschuldigingen van de Franse regering zijn slechts “flauw” en “ontoereikend”. Deze aanval maakt mij van streek het is een donderslag bij heldere hemel, een stortvloed van beledigingen”, zei Taiani in een interview met de “Corriere della Sera”. “Als onze minister van Binnenlandse Zaken” [Matteo Piantedosi; Red]. dergelijke dingen over Frankrijk en zijn regering zou hebben gezegd, zou dat zeer ernstige consequenties hebben gehad (…).”

Meloni zelf zou over de uitlatingen zo geërgerd zijn geweest, dat ze zelfs overwogen heeft, een staatsbezoek in Frankrijk af te zeggen. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling Theresa Geissler..
Bron: https://zuerst.de/2023/05/09/frankreich-kritisiert-meloni-wegen-erfolgloser-zuwanderungspolitik-dafuer-wurde-sie-gewaehlt/