Verrassing! Erdogan zet kiezers in Duitsland onder druk

Door: Razende Reporter.

Te gek. Daar worden onze oh zo alerte politici toch telkens opnieuw verrast:: Minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen Herbert Reul (CDU) waarschuwt kort voor de presidentsverkiezingen in Turkije voor verboden beïnvloeding. De regering-Erdogan probeert, druk uit te oefenen op kiesgerechtigden van Turkse afkomst in Duitsland, aldus Reul in het ZDF-programma “Frontal”. Dit vindt af en toe plaats op manieren en met methodes, die “niet acceptabel” zijn.

De Turkse staat poogt, om in Duitsland reclame te maken voor het in functie blijven van de Regering-Erdogan, zo gaat Reul verder. Er wordt geprobeerd, ronduit publiekelijk invloed uit te oefenen op de meningsvorming of zelfs de mensen onder druk te zetten.” In Duitsland zijn om en nabij de 15 miljoen mensen kiesgerechtigd voor de presidentsverkiezingen in Turkije op 4 mei.

Voor een volgende ambtstermijn is president RecepTayyip Erdogan tevens aangewezen op de stemmen in Duitsland. Een directe verkiezingsstrijd van Turkse politici in de Bondsrepubliek is hoe dan ook verboden. Desondanks maken Turkse afgezanten van de Erdogan-partij AKP aanwijsbaar steeds opnieuw in Duitsland propaganda.

In het begin van dit jaar werden bijvoorbeeld in Neuss door een AKP-politicus Turkse politici in Duitse ballingschap met de woorden: “Wij hebben ze in Turkije kapot gekregen en nu maken wij ze in Duitsland kapot.” Een video hiervan werd later verbreid op Twitter. Tegen dergelijke uitvallen zou de staat zich moeten verzetten aldus Reul. “Als vervolgens de één of andere politicus denkt, dat hij de verkiezingsstrijd in Turkije hier zou moeten voortzetten, dan zullen wij dat niet toelaten.”

Pas een paar dagen geleden heeft het Deelstaatbureau van de BVD Noordrijn-Westfalen openbaar gemaakt, dat de Turkse regering pogingen doet, invloed uit te oefenen op politici in Duitsland.

En welke rol speelt de DITIB-gemeenschap hierin, meneer Reul? Heeft u nog steeds de controle over de Moskeeën, waarin in naam van Erdogan de politieke Islam wordt verkondigd? Of plant u al met Erdogan als minister-president van Noordrijn-Westfalen? (Met materiaal van dts)

Door: Razende Reporter.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2023/05/09/ueberraschung-erdogan-setzt-waehler-in-deutschland-unter-druck/