Wenen: Eerste dode vanwege klimaatplakker-terroristen

Door: Bettina Sauer.

In Wenen heeft het klimaatplakker-terrorisme zijn eerste slachtoffer geëist. Een ambulance, die onderweg was voor een reanimatie werd geblokkeerd.

Nu is datgene waarvoor critici al sinds maanden waarschuwen, gebeurd: De plakkeracties van de klimaat-waanzinnigen van de “Laatste Generatie” hebben in Wenen een leven gekost. Het terroristische klimaatpact heeft een noodarts verhinderd, door te rijden. De ambulance was op weg naar een reanimatie. Pas na ingrijpen van de politie kon het vervoermiddel doorrijden – te laat. De patiënt overleefde de inzet niet en overleed in de ambulance.

“Er is precies datgene gebeurd, wat wij sinds weken vrezen,Een mens heeft het leven verloren”, aldus de verontwaardigde spreekbuis bij de buurman in Oostenrijk. De staatssecretaris voor jeugdzaken van de ÖVP, Claudia Pakolm, bazelt door: “Het moet definitief afgelopen zijn met deze zinloze klimaatplakkerij, ze kan levens kosten, niemand wordt gered” en animeert in de richting van de Groene coalitiepartner: “Wakker worden, a. u. b., dit heeft met demonstratieromantiek niets meer te maken”. De staatssecretaris voor Jeugdzaken wil nu “ernstige gesprekken over aanzienlijke aanscherpingen van strafbepalingen”.

De discussie, of het slachtoffer vvan de “Laatste Generatie” nog had kunnen overleven, als de klimaatplakker-terroristen niet op straat gezeten zouden hebben om het verkeer lam te leggen, wordt nu aangeblazen door een politica, die deze terreur al maanden duldt: Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), minister-presidente van Neder-Oostenrijk: “Wij hebben er al maanden geleden voor gewaarschuwd dat hupverleners door dit onaangemelde activisme kunnen worden gehinderd. Het is ontzettend dat dit gevaar door de sussers eenvoudig werd weggelachen.”

De verkeerspolitieke woordvoerder van de FPÖ, Christan Hafenecker, bekritiseerde de “waanzinnige acties” van “klimaatterroristen”. Er zijn “met onmiddellijke ingang aanzienlijke verscherpingen van strafmaatregelen” nodig, zodat een dergelijke tragedie zich niet meer kan herhalen.”

De “Laatste Generatie” Oostenrijk deed na haar, de dood veroorzakende, blokkade datgene wat haar Groene kameraden in Duitsland – met succes – ook gedaan hebben na de dood van een vrouwelijke fietser: Ze ontkenden eensgezind, verantwoordelijk te zijn voor de dood van de man: “Wijd en zijd” was er geen ambulance in zicht geweest, beweerde woordvoerder Florian Wagner. Toen ’s avonds de beschuldigingen steeds aanzienlijker werden, krabbelden de klimaatgekkies vervolgens terug. “In de opwinding zou zijn verzuimd, om op te bellen naar het hoofdkwartier van de reddingsbrigade voor inlichtingen”, zo heette het lapidair. Aan het dodelijke geval verspilde de klimaatterrorist in kwestie geen woord.

Door: Bettina Sauer.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2023/05/11/wien-erster-toter-wegen-klima-kleber-terroristen/