Vóór het gezin, tégen de gender-waanzin: De Italiaanse presidente Meloni spreekt klare taal

Door Redactie ZUERST!

Rome. Haar succesbalans in de strijd ttegen de illegale massale immigratie laat weliswaar nog te wensen over – daarvoor in de plaats zette de rechtse Italiaanse regeringsleidster Giorgia Meloni thans tenminste een politiek accent neer: Zij sprak zich – in het bijzijn van Paus Franciscus – uit vóór het traditionele gezin en tégen de gender-cultuur. “Wij wensen te leven in een natie waarin het ouderschap niet uit de mode raakt, maar een maatschappelijk erkende waarde is. Wij wensen de schoonheid van het ouderschap herontdekken”, verklaarde Meloni, in het kader van een demografie-conferentie in Rome.

En voorts: “Decennialang heet de heersende cultuur ons het tegendeel verteld. Het mag geen schandaal heten om te zeggen, dat wij allen afstammen van één man en één vrouw. Het mag geen taboe zijn om te zeggen, dat het moederlijf niet te huur is, en dat kinderen geen vrij te verkrijgen producten zijn, die kunnen worden uitgekozen, en vervolgens misschien weer worden teruggegeven.

De Italiaanse rechtse partijen die sinds oktober 2022 onder Meloni de regering in Rome vormen, strijden sinds lang nadrukkelijk tegen het draagmoederschap. Zo verzamelt Lega onder partijleider Salvini in deze weken handtekeningen voor een wetsontwerp waarmee draagmoederschap wordt erkend als een wereldwijd voorvoelde misdaad. “Als een moeder wordt uitgebuit, en haar kind voor geld verkocht is dat een kwestie van ethiek, gerechtigheid en menselijkheid”, zo heet het in een persverklaring van Lega, en voorts: “Het is onze plicht, het smerige miljardenbedrijf van het draagmoederschap te stoppen, een praktijk, die wij tot een universeel misdrijf willen maken, aangezien wij tevens degenen,, die haar in het buitenland begaan, strafrechtelijk vervolgen.”

Ook Italië wordt getroen door een drastische bevolkingsafname. Volgens het Italiaans Bureau voor de Statistiek ISTATIS het aantal geboorten het vorige jaar gezonken naar een historisch dieptepunt van onder de 400.000.Dit is de 14de jaarlijkse achteruitgang op rij. Het totale aantal van de Italiaanse bevolking liep met om en nabij de 179.000 personen terug tot 58,85 miljoen. Het aantal scholieren moet volgens de prognoses tot 203/34 inkrimpen met om en nabij een miljoen – terwijl tegelijkertijd ook in Italië ingeburgerde personen en migranten de statistieken vullen.

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/05/17/fuer-die-familie-gegen-gender-irrsinn-italiens-praesidentin-meloni-spricht-klartext/