Zelden zo gelachen: CDU Berlijn wil harder optreden tegen klimaatdemonstranten

Door: De Razende Reporter.

Berlijn – Oké, weliswaar zitten ze nu aan het stuur, maar natuurlijk moet men weten, dat nogal wat beslissende posten (b. v. in veiligheidsdiensten en bij Justitie) worden bezet door Linksen en Groenen. Maar toch valt het eens te proberen:

De CDU Berlijn wil harder optreden tegen klimaatdemonstranten. Regerend burgemeester van Berlin Kai Wegner heeft aangekondigd, de zogeheten preventieve hechtenis van 48 uur te willen uitbreiden tot vijf dagen. Wij hopen nu eens, dat natuurlijk juist deze intensieve daders – en over dit soort lui dient men het toch te hebben – vervolgens minstens eens vijf dagen in de gevangenis zitten, dus dan niet vastgeplakt kunnen zitten aan de straat”, aldus de rechtse politieke woordvoerder van de CDU Berlijn, Alexander Herrmann, woensdag op de RBB-Inforadio.

En natuurlijk heeft het eveneens een “preventieve” uitwerking, als activisten het er van tevoren over hebben, of het dat dan waard is, of dat er geen meer zinvolle, meer democratische manieren zijn dan het begaan van strafbare daden”, om zich in te zetten voor de klimaatbescherming. Bovendien had hij kritiek op de acties van de demonstranten: “De zogeheten “Laatste Generatie” heeft tot nu toe niets gedaan voor de klimaatbescherming”, ze splijt de samenleving en brengt de sociale vrede in de stad in gevaar.

In hoeveel gevangenissen in Berlijn is er nog plaats voor deze weerspannige klimaatkneuzen. Hoe zou het uitpakken, om ze eens aan het werk te zetten, bijvoorbeeld door ze hondenuitwerpselen van de straat en in de parken te laten opruimen. (Met materiaal van dts)

Door:: De Razende Reporter.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2023/05/17/selten-so-gelacht-berliner-cdu-will-haerter-gegen-klima-demonstranten-vorgehen/