Tegenslag voor de “Laatste Generatie”

Door: MANFRED ROUHS

Strafbare maatregelen, ja, zelfs veroordelingen tegen hun activisten hebben de “Laatste Generatie tot nu toe niet tegen kunnen houden. Integendeel hadden ze blijkbaar met zekerheid donatiecampagnes gepland. Zo had de organisatie tenslotte de doelstelling gelanceerd om voor haar activiteiten om en nabij de 800.000 Euro bij elkaar te krijgen, en was het haar metterdaad praktisch gelukt, om jaarlijks van haar ondersteuners ettelijke honderdduizenden Euro’s te ontvangen.

Voor een deel ging dat geld in personeelskosten zitten, want ten dele bestaan de klimaatactivisten uit regelrechte beroepsdemonstranten, die dag in dag uit niets anders doen, dan het verkeer lamleggen, of anderszins onheil stichten en zich daarbij laten filmen en fotograferen. Het beeldmateriaal en het openlijke tumult hadden als bedoeling, om verder donatiegeld te vergaren.

Op 24 mei 2023 liep de geldmachine van de “Laatste Generatie” echter vast. Op 15 standplaatsen in zeven deelstaten hield de politie huiszoekingen. Tegen zeven raddraaiers doen officieren van Justitie onderzoek op grond van de verdenking, een criminele vereniging op te richten. Er dreigen voor hen onvoorwaardelijke gevangenisstraffen.

Wat echter veel zwaarder weegt: Het internetdomein van de organisatie werd in beslag genomen en overgenomen door de politie. En een overwegend deel van de girorekeningen van de “Laatste Generatie”, naar verluid niet onaanzienlijke tegoeden, is bevroren en het geld in beslag genomen. Alles bij elkaar moet de groep volgens de politie sinds haar oprichting ongeveer 1,4 miljoen Euro hebben ingezameld.

Deze maatregelen zouden de zelfbenoemde ‘klimaatredders’ ernstig kunnen afremmen. Want hun reiskader zal, als het hen ontbreekt aan het geld voor overnachtingen, niet meer van stad naar stad kunnen trekken. En waarom zouden ze zich verder blootstellen aan het risico van arrestatie door de politie, als ze daarvoor niet langer worden betaald?

Een deel van de opbrengsten van de klimaatplakkers was volgens hun eigen zeggen afkomstig van the Climate Emergency Fund van de Amerikaanse miljardenerfgename Aileen Getty. Haar vermogen is vergaard door haar grootvader Jean Paul Getty, een oorlogsprofiteur, sinds 1942 met Getty Oil. In de VS geldt ze als een wereldvreemde gek, die volgens haar eigen kennissen een deel van de ecologische schade wil herstellen, die haar erflaters hebben aangericht.

Door: MANRED ROUHS.
Vertaling:: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/05/rueckschlag-fuer-letzte-generation/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.