Geen kreten van ontzetting: Slachtoffer van moordaanslag was immers “slechts” AfD-politicus

Door: Redactie ZUERST!

Flensburg. deze keer is er door heel Duitsland heen een sprake van betuigingen van ontzetting, ook de media zijn verbazingwekkend stil. Geen wonder – het slachtoffer is immers ‘slechts’ AfD-lid.

De zaak vond reeds afgelopen donderdag plaats, maar werd nu pas bekend. Op de avond van 18 mei werd een moordaanslag gepeegd op Bent Lund, AfD-lid van de pas gekozen kieskring van Sleeswijk-Holstein. Volgens Jan Petersen-Brendel, de regionale voorzitter en gedoodverfde fractievoorzitter van de AfD-fractie in de provincieraad is Lund op de avond van Vaderdag neergestoken door een uit twee mannen en een vrouw bestaande groep daders. Het zou gegaan zijn om leden van een in de stad bekende migrantenclan. Van tevoren zouden ze reeds hebben geprobeerd om Lund op zijn brommer met een Mercedes-SUV van de straat te dringen. Toen dit niet lukte, zijn de daders het slachtoffer tot voor diens huisdeur gevolgd.

Brendel berichtte letterlijk: “Onder de bedreiging, hem ‘koud te zullen maken’, werd het slachtoffer pepperspray in het gezicht gespoten. Vervolgens werd het slachtoffer door één van de mannen vastgehouden, terwijl de andere meerdere keren op meneer Lund probeerde in te steken. Het l lukte meneer Lund, om vier steekpogingen af te weren, maar door een vijfde werd hij zwaar getroffen. Het mes drong in de buurt van het schouderblad 8 cm diep in het lichaam en miste slechts ternauwernood het hart.”

Nadat hij was behandeld, kon Lund het ziekenhuis inmiddels weer verlaten, ook uit bezorgdheid om zijn 16-jarige zoon. Justitie Flensburg heeft het onderzoek gestart.

AfD-deelstaatvoorzitter Kleinschmidt spreekt van een droevig hoogtepunt van een golf van geweld tegen de AfD. Hij heeft de daad ten zeerste veroordeeld en de politici van alle partijen verzocht, welke vorm van geweld tegen de AD dan ook af te keuren. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/05/26/kein-aufschrei-opfer-eines-mordanschlags-war-ja-nur-afd-politiker/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.