Met leugen en bedrog voor een verbod op de AfD

Door MANFRED ROUHS.

Het “Centrum voor Politieke Schoonheid” heeft een toespraak van bondskanselier Olaf Scholz vervalst, waarin wordt beweerd, dat de AfD is verboden: “Scholz verbiedt de AfD!”. https://twitter.com/politicalbeauty/status/1729058122503987327. Tegelijkertijd gingen verschillende internetsites online, waarop een partijverbod wordt uitgeroepen tegen de AfD op het uploaden van belastend materiaal. Chatverloop en e-mails moeten de zogenaamde constitutionele vijandigheid van de AfD vaststellen.

De internetsite van de organisatie toont Aleander Gauland Börn Höcke, Alice Weidel en andere AfD-vertegenwoordigers achter tralies. Waar iedereen zelf inhoudelijke chats en mailverloop vervalst en het de AfD kan toeschuiven, zou tevens amper plaats blijven voor twijfel aan het relatieve succes van de campagne: Na enige tijd zal de vereniging haatparolen van elke soort kunnen publiceren, die iedereen bij elkaar kan schrijven , die er belang bij heeft, de AfD schade te berokkenen. Dergelijke inhoudelijkheden kunnen vervolgens worden aangemerkt als vermeende “interne aangelegenheden” van de AfD.

De Duitse kanseliersdienst onderneemt aarzelend stappen tegen het misbruik van de Duitse adelaar en andere emblemen van staatswege. Maar werkelijk onsympathiek mocht de campagne jegens de bondskanselier niet zijn. Bij Twitter hebben reeds verschillende vertegenwoordigers van SPD, CDU, Groenen en Linksen de vervalsing gecomplimenteerd als “weer eens een geslaagde actie van jullie”. Het citaat is afkomstig van vertegenwoordiger van de CDU Manuel Schwalm uit Berlijn-centrum, die hiermee de algemene stemmingssituatie in de politieke mainstream wel eens treffend kan hebben samengevat.

Metterdaad worden achter de schermen waarschijnlijk mogelijkheden aangedragen voor een rechtszaak op een partijverbod op de AfD, zoals onder andere een bericht van het AfD-tijdschrift “Panorama”. Daar komen fake-documenten en tevens vervalste AfD-internet sites regelmatig binnen. Hiervoor kunnen ook mensen van de “BVD” bijdragen publiceren, die reeds aan de verbodszaak van de NPD constitutie-vijandelijke inhoudelijkheden hebben toegevoegd.

Minstens delen van de Duitse politieke Klasse wensen blijkbaar niet werkelijk een meer-partijen-systeem en vrije verkiezingen, maar zijn kennelijk nadrukkelijk geïnteresseerd in het behouden van hun moeiteloze inkomsten zonder economisch-productieve werkzaamheden.

Door : MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/11/mit-lug-und-trug-fuer-ein-afd-verbot/