Marine Le Pen: Nederlanders moeten stemmen over uittreden uit EU

Door: Redactie ZUERST!

Parijs/Den Haag. Marine Le Pen, voorzitster van het Rassemblement National (RN), ziet zichzelf bevestigd door de verkiezingsoverwinning van de rechts-populistische Geert Wilders in Nederland. Ze verzocht de Nederlanders, te stemmen over een verder verblijf in de EU – Wilders had dit voorgesteld in zijn verkiezingsprogramma.

In een interview met de radiozender “Franceltner” zei Le Pen nu: “Het is een goed nieuwsbericht als de mensen hun mening kunnen uitspreken. Slecht is het, als hen, zoals in 2005, een verdrag wordt opgedrongen. Het is aan de Nederlanders om over hun lot te beslissen, zoals ook het Britse volk heeft gedaan.”
De overwinning van Wilders toont aan, dat de Europeanen “de wijze waarop de EU functioneert, twijfelachtig vinden” en “de immigratie onder controle willen krijgen.” De Franse rechtse politica had kritiek op de instituties van de EU en zei, dat deze compleet opnieuw moesten worden bewerkt, waarbij ze duidelijk maakte, dat Europa niet uit elkaar mag vallen en Frankrijk de veiligstelling van de Euro moet behouden.

“De EU is een technocratische structuur, die door straffen, dreigementen en sancties vooruit komt”, zei ze en stelde in plaats daarvan voor, om een ”unie van Europese naties” op te richten, die zou werken aan grote projecten, teneinde gemeenschappelijk te bereiken, wat wij alleen niet kunnen redden”. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/12/03/marine-le-pen-niederlaender-sollen-ueber-eu-austritt-abstimmen/