“Voorbij voor Merkel”: ARD-“Tagesthemen”voorspelt einde voor leidster van CDU

Door: Michael Mannheimer.


Afbeelding: HET EINDE VAN EEN VROUWELIJKE DICTATOR

IS DIT WERKELIJK HET EINDE VAN MERKEL? TWIJFEL IS OP ZIJN PLAATS.

Ik en andere fora met mij hebben al talloze keren geschreven over het einde van Merkel.
Gebeurd is er niets. Aan Merkel gingen alle crises, die iedere andere kanselier allang tot aftreden hadden bewogen, spoorloos voorbij.

Zoals Kohl (en overigens ook zoals Schröder – men herinnere zich zijn wegstemming in 2005, toen hij, onmiddellijk na de voor hem duidelijke verkiezingsnederlaag, in de televisie-studio weigerde,de kanselierszetel vrij te maken) zit ook Merkel geklónken aan haar zetel. En moet ze waarschijnlijk met geweld het kanselierschap uitgedragen worden.

Maar deze keer schijnt het iets anders te zijn.

Met het wegstemmen van haar intimus en -garantie voor de macht Kauder (net als Merkel kandidaat voor Nürnberg 2.0) vond niet alleen een weg-stemmen plaats van de één of andere politicus door de CDU. Het was een attaque van de DU tegen Merkel – volgens het motto: Ik sla de zak, maar ik bedoel de ezel.

Als zelfs Rainald Becker, nog altijd hoofdredacteur van de ARD, het systeem-medium van de ergste soort (dat, zoals afgescheidenen berichtten) zijn nieuwsberichten gedicteerd krijgt door de kanselarij, het einde van Merkel voorspelt, dan is dat van een heel ander gehalte.

Het schijnt zo te zijn, dat de rebellen in de CDU zich aaneensloten tot een sterke interne fractionele macht en besloten hebben tot het einde van Merkel.

Als dit zo zou zijn, dan zou dit hetzelfde zijn als de ondergang van Honecker of van Stalin. Want met maar weinig anderen is deze meest desastreuze en meest gevaarlijke politica uit de Europese geschiedenis, zoals verschillende Britse, Canadese en Amerikaanse media over haar schreven, te classificeren.

Wat er na Merkel komt, is volledig ongewis. Zou de CDU zich her-bezinnen, mocht dit het begin zijn van de reconquista van onbeschrijfelijke linkse terreur, die ons land dankzij Merkel tot aan de afgrond heeft gebracht, dan zullen vroeg of laat massa-processen tegen de verraders worden geopend.

Alles is mogelijk. Maar tegenwoordig nauwelijks waarschijnlijk. In ieder geval zal Merkel naar een ander land moeten vertrekken. Want haar leven in Duitsland is geen cent meer waard. De schade aan haar land en volk, ( het afschaffen van beide heeft zij tot hoofdzaak gemaakt), die zij heeft aangericht, is nu al ernstiger dan die, welke Hitler heeft aangericht.

De laatste heeft het fundament van Duitsland vernietigd: 300 grote steden, vaak gedurende honderden jaren gegroeid en parels van architectuur zoals Dresden, Pforzheim, München of Berlijn, werden met de bodem gelijk gemaakt. Maar Hitler heeft nooit de ziel en het hart van de Duitsers aangeroerd. Duitsland stond na de oorlog weer op zoals de Fenix verrees uit de as.

Maar Merkel heeft zich vergrepen aan het heiligste van een volk: Ze heeft het Duitse volk het hart uit het lijf gerukt en zijn ziel vernietigd.

Ze zal de geschiedenis ingaan als de vernietigster van één der meest briljante volkeren, waar het zijn wetenschappelijke, technologische, filosofische en artistieke kwaliteiten betreft.

Merkel zal voor een volkstribunaal in aanmerking komen – hoe lang het ook duurt om haar te pakken te krijgen. Duizenden van haar medewerkers,hielenlikkers en meelopers zullen zij aan zij met haar de beklaagdenbank delen. En het vonnis kan alleen maar de zwaarste straf luiden.

Merkel weet dit maar al te goed. En daarom mogen wij benieuwd zijn, wat er zal overwinnen: De wil van de CDU om zich van haar te ontdoen, of haar Macchiavellistisch-duivels vermogen, om zich uit iedere benarde positie te bevrijden.

Dat zij weer op haar pootjes terecht komt, kan alleen worden verhinderd, doordat de CDU op geen enkel voorstel van Merkel meer ingaat – en haar bij de komende verkiezingen voor het CDU-voorzitterschap met een duidelijke meerderheid wegstemt.

Het zal een spannende herfst worden in Duitsland. Een herfst, die het einde van Duitsland – of zijn nieuwe begin al inluiden.
Door: Michael Mannheimer, 26 september 2018.

Huffingtonpost.de, 26/09/2018 12:25 CEST
“Voorbij voor Merkel”: ARD- “Tagesthemen” voorspellen het einde voor de leidster van de CDU
ARD- hoofdredacteur Becker beoordeelt het wegstemmen van Kauder als fractie-voorzitter van de Unie als verlies van macht voor de kanselier. Hij waarschuwt: Handelt Merkel nu niet, dan zal ook zij spoedig het partij-voorzitterschap verliezen.
“Volgens het motto: Ik sla de zak, maar ik bedoel de ezel. Getroffen werd echter de kanselier.”

Voor vele waarnemers was het een verrassing: Dinsdag stemde de fractie CDU/CSU tegen Merkel-vertrouweling Volker Kauder als voorzitter en koos voor de tot nu toe tamelijk onbekende Ralph Brinkmann.

!3 jaar lang had Kauder voor Merkel de fractie georganiseerd. Dat hij werd weggestemd is een gedegen les voor de kanselier.

“Het was een signaal van onvrede, van woede en van frustratie, het was een teken aaneen verzwakkende kanselier”becommentarieert ARD-hoofdredacteur Rainald Becker dinsdagavond in de “Tagesthemen” het politieke resultaat van die dag.
Hij stelt ook een sombere prognose voor de toekomst van Angela Merkel in het vooruitzicht, als de kanselier niet van haar fouten mocht leren.

ARD-man: “Getroffen werd echter Merkel”

Voor Becker is het wegstemmen van Kauder ook een gevolg van de twee zware regerings-crises dit jaar: de onenigheid over de de terug verwijzingen aan de grens https://www.huffingtonpost.de/entry/us-magazin-feiert-angela-merkel-wegen-ihrer-taktik-im-asylstreit_de_5b3c79a0e4b09e4a8b28a23e en de pas beëindigde Affaire-Maassen https://www.huffingtonpost.de/entry/maassen-affare-brief-von-kramp-karrenbauer-zeigt-wie-prekar-die-lage-ist_de_5ba64926e4b0375f8f9d60a4. “Dat alles komt er nu uit”, zegt Becker.

Vervolgens komt de ARD-man met een spreekwoord:
“Alles moest er nu uit. Volgens het motto: Ik sla de zak, maar ik bedoel de ezel. Getroffen wordt echter de kanselier.”
Het verlies aan autoriteit van Merkel moet met beide handen worden aangegrepen. Evenals de wens van de Unie naar vernieuwing.

Dan komt de sombere voorspelling:
“Als Angela Merkel nu niet heel gauw de tegenwoordigheid van geest krijgt, krachtig leidersschap vertoont en heldere toezeggingen doet, dan is het voorbij. Dan kon ze zich maar beter in december niet meer herkiesbaar stellen.Anders zou het haar net zo kunnen vergaan als nu Volker Kauder.”

“Het verlies aan autoriteit van #Merkel moet nu met beide handen worden aangegrepen, de wens naar vernieuwing binnen de Unie ook. Een ‘zo verder’kan niet meer in de Unie na deze dag”-  https://twitter.com/BeckerRainald?ref_src=twsrc%5Etfw Rainald becker over het wegstemmen van#Kauder https://twitter.com/hashtag/Kauder?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw. red.) https://t.co/8utQVfjgc2

– tagesthemen (@tagesthemen) september 25, 2018

“Met of zonder Merkel”

Op de partijdag deze winter wil Merkel zich opnieuw tot voorzitter laten kiezen. Maar als het aan Becker ligt, moet ze eerst iets presteren – wil ze geen blamage incasseren.

De vraag is alleen: Kan Merkel het roer nog omgooien? Of is binnen de CDU in de afgelopen maanden het wantrouwen jegens de kanselier te groot geworden?

In elk geval dreigt er voor de CSU in oktober een zware verkiezingsnederlaag, de partij staat momenteel op 35 procent in de peilingen. Mogelijk dat de Beiers hier hun woede uiten over de blamage aan de kanselier in Berlijn.

Becker waarschuwt hoe dan ook, dat de AfD https://www.huffingtonpost.de/entry/kleinkrieg-mit-der-afd-wie-mitarbeiter-im-bundestag-gegen-die-rechten-kampfen_de_5ba9e032e4b0375f8f9ffea0?k8a&utm_hp_ref=de-homepage  zich momenteel verheugt over de zwakker wordende Merkel, profiteert van de regerings-crisis en reeds fantaseert over de “machtsovername”. “Maar zo ver mag het niet komen. Om dat te verhinderen, dient er snel weer een sterke Unie te komen. Met of zonder Merkel.”

De ooit als alternatief-loos beschouwde kanselier: Voor Becker is zij niet langer de garantie voor stabiliteit.
Bron:  https://www.huffingtonpost.de/entry/dann-ist-es-vorbei-fur-merkel-ard-tagesthemen-prophezeien-ende-fur-cdu-chefin_de_5bab41c6e4b0f101d383f12e

Door: Michael Mannheimer en Huffingtonpost.de
Vertaling: Theresa Geissler.