Aartsbisschop van San Francisco weigert Nancy Pelosi de communie

Door: KEWIL.

De katholieke aartsbisschop van San Francisco, Salvatore Cordileone, weigert de nogal machtige democratische woordvoerster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi (82) met onmiddellijke ingang de Heilige Communie:

Een katholieke wetgever, die abortus ondersteunt, terwijl hij ermee bekend is, wat de kerk hierover leert, begaat openlijk een zware zonde…

Zodra zij zich als catholica uitspreekt tegen abortussen, wordt Pelosi natuurlijk weer tot de Communie toegelaten. Nadat door een lek bekend was geworden, dat de opperste Rechtbank van de VS zich spoedig zou kunnen uitspreken tegen het afbreken van Zwangerschappen is abortus er al dagenlang het belangrijkste binnenlands-politieke onderwerp.

Maar het zou hier helemaal niet om abortussen gaan, maar om het karakter van politici, die zich voordoen als katholieken of behorend tot een andere religie en vervolgens in de politiek het exacte tegendeel in praktijk brengen van datgene, wat hun religie hen voorschrijft. En hiertoe behoort ook president Joe Biden, die zo graag steeds weer optreedt als katholiek en die vele Amerikanen thans ook de Communie zouden willen weigeren.

Pelosi heeft haar thuis in Californië, Biden behoort tot een diocees aan de Oostkust, dat hem de Communie tot nu toe niet heeft verboden. Maar zoals gezegd,, het onderwerp zorgt voor hoog opslaande golven, alleen al bij het conservatieve Breitbart was er sprake van meer dan 800 lezersreacties, en die gaan ongeveer zo:

Wow! Iemand in de kerk heeft EINDELIJK gemerkt, dat Pelosi een wilde, antichristelijke bloeddorstige baby-afslachtster is! De bisschop in Delaware had Biden al tientallen jaren geleden moeten excommuniceren….

Het besluit van de bisschop wordt bij Breitbart in de VS alleen maar verwelkomd. En de vraag is natuurlijk, wat de Katholieke Kerk in Duitsland doet. Kennelijk kan hier elkeen geloven, wat hij wil – en het beste helemaal niets. De heersende richting wil een dwarsdenkende pausin – iets anders vertegenwoordigen de katholieken niet meer Kerkbelasting is het belangrijkste.

Maar religies, die geen ge- en verboden kennen en ze niet willen doorzetten, zijn geen religies en ten langen leste ten dode opgeschreven. En inderdaad, met de katholieken en protestanten in Duitsland gaat het nog slechts in één richting: Bergafwaarts! (Deze link leidt naar Breitbart https://www.breitbart.com/politics/2022/05/20/san-francisco-archbishop-prohibits-nancy-pelosi-from-receiving-holy-communion-over-extreme-abortion-stance/#disqus_thread en deze naar een Duits artikel over het onderwerp https://www.katholisch.de/artikel/34367-erzbischof-cordileone-schliesst-nancy-pelosi-von-kommunion-aus. Blood Glutton, vertaald: “bloeddorstig”, dat is ook een vampier-spelletje.)

Door: KEWIL.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/05/erzbischof-von-san-francisco-verweigert-nancy-pelosi-die-kommunion/