Politievakbond eist landelijke preventieve hechtenis tegen klimaatplakker-terroristen

Door: Bettina Sauer.

De terreur van de klimaatplakkers gaat onverminderd door. Nu eist de politievakbond (GdP) een landelijke preventieve hechtenis voor de, door de MSM hoe dan ook als “activisten” vergoelijkte links-extremisten.

Nieuwe week, nieuwe plakkers – en de terreur gaat ongehinderd dóór. Maandag hebben de criminele klimaatplakkers hun hondsgevaarlijke poppenkast voortgezet en meerdere straten in Berlijn geblokkeerd. De politievakbond verklaarde Maandag op haar facebook-account:

“Wij gaan de zesde week in, waarin dagelijks een paar mensen denken, dat ze zich kunnen vastplakken aan het asfalt, en dit strafbare feit kunnen legitimeren met hun overtuiging en ‘noodzaak'”. GdP-woordvoerder Benjamin Jendro bekritiseert verder: “De klimaatverandering gaat ons allemaal aan, maatregelen daartegen zijn een maatschappelijke taak. Maar ook als men persoonlijk van mening is, dat men het gelijk aan zijn kant heeft, heiligt het doel niet de middelen. Dat het democratische kader voor de ‘Laatste Generatie’ een zekere procesbasis vormt, die naar believen kan worden uitgebreid, ziet men op straat in de hoofdstad, in musea en ministeries, zowel als in alle openbare statements. Wie na veroordeeld te zijn, geheel openlijk om bijdragen vraagt, teneinde boetes te kunnen betalen, drijft de spot met de rechtsstaat.”

Nu eist deGdP, om naar Beiers voorbeeld op te treden tegen de klimaat-terroristen: “De verhinderingsbewaring is een effectieff instrument van de wettelijke taak van gevaar-afweer”, aldus de landelijke voorzitter van de GdP, Jochen Kopelke tegenover het door de SPD gedomineerde Redactienetwerk Duitsland (RND) https://www.rnd.de/politik/strafen-fuer-klimaaktivisten-polizeigewerkschaft-fordert-bundesweite-vorbeugehaft-BHUVXDLEAFHQHOKRWRWVDS4BLY.html.
Volgens de Beierse politietaken-wet kunnen burgers op last van een rechter tot maximaal twee maanden worden vastgehouden, teneinde een zware overtreding van de openbare orde of een strafbare daad te verhinderen. Kopelke bekritiseerde verder een “gebrekkige stemming van de deelstaten met het oog op het afweren van gevaar”. Het is noodzakelijk om dezelfde standaards overeen te komen. De “protestgroep ‘Laatste Generatie” zorgt met blokkadeacties of door aanvallen op momenteel voor koppen in de pers.

Van haar eis om deze klimaatbende onder te brengen bij de criminele verenigingen, lijkt de GdP te hebben afgezien. Begin November wees het parlement met de stemmen van SPD, FDP Groenen en Linksen de eis vanuit de gelederen van CDU en AfD voor een hardere opstelling tegen de klimaat-gekkies af https://www.bundestag.de/dokumente/textarchiv/2022/kw45-de-strassenblockierer-920026 . Thomas Seitz (AfD) beschuldigde de “Laatste Generatie” van doelbewuste rechtsbreking. Om civiele ongehoorzaamheid gaat het niet. De “Groene RAF” zit “midden in haar ontstaan”.
Met het oog op het toenemende extremisme is een verbod op deze organisatie dringend nodig. De huidige motie helpt bij de bestrijding van de klimaat-extremisten zeer zeker niet. Ambachtelijk slechter kan al bijna niet. “Als er al sprake moet zijn van populisme, dan alsjeblieft goed,” aldus Seitz. Het gaat om weinig doordachte overwegingen, die geen redmiddel vormen. Eigenlijk zou er, om werkelijk af te schrikken, nagedacht moeten worden over een misdaadbestand.

Door: Bettina Sauer.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2022/11/23/polizeigewerkschaft-fordert-bundesweite-vorbeugehaft-gegen-klima-kleber-terroristen/